Såpbubbleburkar

Proveniens:

Per Grankvist (f.1976) är journalist, men arbetade under 1990-talet för flera IT-relaterade bolag, mest bekant Icon Medialab, en av IT-boomens jättar, mellan 1999-2001. Under denna treårsperiod expanderade Icon Medialab från ungefär 300 anställda till ca. 3000. Det bestånd som Grankvist donerat till Internetstiftelsen samlades främst ihop under denna period.

På Icon Medialab arbetade Grankvist först som konceptutvecklare, men höjdes så småningom till positionen ”creativity evangelist”.
Samlingen, som omfattar såväl arkiv som en föremålssamling, utgör ett målande dokument över den distinkta företagskultur som utmärkte IT-boomens jättar, inte minst dess materiella kultur.

Juridisk status:
Donerad
Förvar:
2A
Titel:
Såpbubbleburkar
Kommentar:
Delades ut vid en av Icon Medialabs företagsfester. Vad som först framstår som dödsförraktande självironi bör istället förstås som den raka motsatsen enligt Grankvist, som ett ironiserande över just de som talade om en bubbla.
Tidskommentar:
ca. 2000-2001
Löpnummer:
17
Fysisk beskrivning:
3 ex. såpbubbleburkar, 2 blå, 1 lila. På locket har påklistrats klisterlappar med texten ”Glad sommar önskar Icon Medialab” ”Gör dina egna IT-bubblor!”