Pussel ”kuben”.

Proveniens:

Per Grankvist (f.1976) är journalist, men arbetade under 1990-talet för flera IT-relaterade bolag, mest bekant Icon Medialab, en av IT-boomens jättar, mellan 1999-2001. Under denna treårsperiod expanderade Icon Medialab från ungefär 300 anställda till ca. 3000. Det bestånd som Grankvist donerat till Internetstiftelsen samlades främst ihop under denna period.

På Icon Medialab arbetade Grankvist först som konceptutvecklare, men höjdes så småningom till positionen ”creativity evangelist”.
Samlingen, som omfattar såväl arkiv som en föremålssamling, utgör ett målande dokument över den distinkta företagskultur som utmärkte IT-boomens jättar, inte minst dess materiella kultur.

Juridisk status:
Donerad
Förvar:
2A
Titel:
Pussel ”kuben”.
Kommentar:
Grankvist: ”Vi hade sex kompetenser […] och vi pratade internt mycket om kuben. Om jag tar loss de här kan jag då bygga en kub. Det använde vi mycket starkt internt... alla [delarna] måste vara med. Metaforen haltar lite då i kuben finns det två sidor som inte har med varandra att göra, de rör inte varandra... Allt det här är också identifikation... Varför gör man en sån här liten kub? Jo för att det går. [...] Det är give-aways internt.”
Tidskommentar:
ca. 1999-2001
Utgivare:
Icon
Löpnummer:
18
Fysisk beskrivning:
Persikofärgat skummgummipussel. Icon Medialabs webadress tryckt längs ramen. Delarna märkta med individuellt tryck: ”HCI Usability” ”Design” ”Branding” ”Technology” ”Managemen Consulting” och ”Research and Statistics”. Delarna kan även används för att bygga en kub.