boo.com-frisebee

Proveniens:

Per Grankvist (f.1976) är journalist, men arbetade under 1990-talet för flera IT-relaterade bolag, mest bekant Icon Medialab, en av IT-boomens jättar, mellan 1999-2001. Under denna treårsperiod expanderade Icon Medialab från ungefär 300 anställda till ca. 3000. Det bestånd som Grankvist donerat till Internetstiftelsen samlades främst ihop under denna period.

På Icon Medialab arbetade Grankvist först som konceptutvecklare, men höjdes så småningom till positionen ”creativity evangelist”.
Samlingen, som omfattar såväl arkiv som en föremålssamling, utgör ett målande dokument över den distinkta företagskultur som utmärkte IT-boomens jättar, inte minst dess materiella kultur.

Juridisk status:
Donerad
Förvar:
2A
Referens:
Jämför med föremål #8
Titel:
boo.com-frisebee
Kommentar:
boo.com var ett tidigt exempel på ett underpresterande IT-bolag som kollapsade redan innan IT-bubblan sprack. Denna frisbee medföljde gratis med varubeställningar till de första kunderna. "...[av] alla nya grejer som kom så köpte jag grejer och skicka[de] tillbaka för jag testade hur duktiga de var på kundservice, och då fick man en frisbee..."
Tid:
2000
Utgivare:
boo.com
Löpnummer:
7
Fysisk beskrivning:
Orange frisbée med vitt tryck: ”boo.com” Klisterlapp med texten ”free delivery” på undersidan.