Fast-Company Kalender

Proveniens:

Per Grankvist (f.1976) är journalist, men arbetade under 1990-talet för flera IT-relaterade bolag, mest bekant Icon Medialab, en av IT-boomens jättar, mellan 1999-2001. Under denna treårsperiod expanderade Icon Medialab från ungefär 300 anställda till ca. 3000. Det bestånd som Grankvist donerat till Internetstiftelsen samlades främst ihop under denna period.

På Icon Medialab arbetade Grankvist först som konceptutvecklare, men höjdes så småningom till positionen ”creativity evangelist”.
Samlingen, som omfattar såväl arkiv som en föremålssamling, utgör ett målande dokument över den distinkta företagskultur som utmärkte IT-boomens jättar, inte minst dess materiella kultur.

Juridisk status:
Donerad
Förvar:
2A
Titel:
Fast-Company Kalender
Kommentar:
FastCompany var en tidning som IT-boomens innefolk hade en särskild förkärlek för och att läsa den var sålunda ett obligatorium för Icon-folket. Promotionsprylar såsom dessa blev sålunda en identifikatör att man läste tidningen.
Tid:
1999
Utgivare:
Fast Company
Löpnummer:
24
Fysisk beskrivning:
Kalender med plastpärm, bunden i stor spiral. Tryck ”The future is now” och ”the fast company calendar” Ej använd. Sista delen innehåller även guider rekomenderandes vissa storstäders hotell, restauranger och barer.