Färgkort

Proveniens:

Per Grankvist (f.1976) är journalist, men arbetade under 1990-talet för flera IT-relaterade bolag, mest bekant Icon Medialab, en av IT-boomens jättar, mellan 1999-2001. Under denna treårsperiod expanderade Icon Medialab från ungefär 300 anställda till ca. 3000. Det bestånd som Grankvist donerat till Internetstiftelsen samlades främst ihop under denna period.

På Icon Medialab arbetade Grankvist först som konceptutvecklare, men höjdes så småningom till positionen ”creativity evangelist”.
Samlingen, som omfattar såväl arkiv som en föremålssamling, utgör ett målande dokument över den distinkta företagskultur som utmärkte IT-boomens jättar, inte minst dess materiella kultur.

Juridisk status:
Donerad
Förvar:
2A
Titel:
Färgkort
Kommentar:
Kreativitetsverktyg. Tanken är att man skall säga namnet på färgerna orden är tryckta i snarare än färgerna orden åsyftar. Exempel på den typ av kreativitetsverktyg som användes vid brainstorming och liknande tillfällen vid Icon.
Tidskommentar:
ca. 2000-2001
Löpnummer:
43
Fysisk beskrivning:
2st laminerade kort. Tryck med engelska ord för färger. Texten är tryckt i andra färger än de orden syftar på. Baksidan tryckt: ”the lab”
Taggad: